Gyurmázás

Hogy ragasszak fel süthető gyurmát bögrére?

A süthető gyurmázás egyik legnépszerűbb fajtája Magyarországon a bögrék dekorálása. Nagyon sok kezdő gyurmást a dekorálásnak ez a területe hozza lázba:) Nekik szeretnénk segíteni, pár alapvető információval. 

1. Az alkotást a bögrén készítsük.  

2. Ami igaz, hogy feltapad a csupor felületére, de az ott hosszútávon nem fog fennmaradni, viszont így fel fogja venni a bögre formáját! Sütés után, amikor már kihült a „remekmű”, óvatosan, akár segédeszközzel, le kell szednünk. 

3. A ragasztás a másik sarkallatos kérdés. Itt meg kell említeni, hogy a Cernit ragasztója(Glue) nem ezt a célt szolgálja!!! A legjobb választás a kétkomponensű epoxi ragasztó, melyeknél a kötési időt (van 5 és 20 perces) kell figyelembe vennünk. A lassú kötésűnél hátrány lehet, hogy feltapasztás után elmászkál a kompozíció. Ezért szoktuk, akár cellux ragasztóval fixálni az alkotást.  Figyelni kell a ragasztó mennyiségére, vékony rétegben kell felvinni a gyurmára, mert kifolyhat az alkotás alól és száradás után rontja az összképet! A gyors kötésű inkább a tapasztaltabb gyurmásoknak ajánlott. Akik tökéletes munkát szeretnének végezni, megcsiszolhatják a ragasztandó felületeket és alkohollal zsírtalaníthatják!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük