Gyurmázás

Mire jó a folyékony gyurma vagy liquid ?

Egy kis segítséget szeretnék gyújtani azoknak, akik csak most kezdtek el gyurmázni. Pár mondatban bemutatjuk a folyékony gyurmát, ha még valaki nem ismerné. 

A folyékony gyurma tulajdonképpen cseppfolyósított süthető gyurma, melynek felhasználása nagyon sokrétű. Kiválóan működnek a Sculpey és más süthető szilikon moldokkal. Ezáltal készíthetsz ultrakönnyű egyedi ékszereket, lakásdekorációt. Kép transzferáláshoz: kenjük be vékony réteggel a képet. Süsd az instrukciók szerint. Miután kivettük a sütőből, áztassuk 5 percig vízben, aztán finoma dörzsöljük le a papírt az ujjunkkal. A Sculpey Liquid Bakeable Mediumok nem adnak ki magukból toxikus anyagot a sütés során. Bár tapasztalható kellemetlen szag, de ez nem veszélyes. Hogy ez lecsökkenjen, azt javasoljuk, hogy használjon sütőventillátort, és egyszerre csak egy moldot süssön. Mindig ajánlott sütőhőmérő használata, mert a sütők hőfokszabályozója sokszor rosszul van kalibárlva.

Nagyszerűen használható miniatűr ételeknél (szósz, lekvár, tejszínhab stb.) részletgazdag, élethű ábrázolásához. A Liquiddel könnyen lehet rajzolni, de festéshez is tökéletes.  Újrasütéssel a rétegek összeragasztására is alkalmas, akár mint egy ragasztó. Akik szobrászkodnak vésett darabok vagy repedések feltöltéséhez is használják. Ha hígítani szeretnéd, tegyél gyurmalágyítót a kívánt sűrűség eléréséig. Ha sűríteni szeretnéd, tegyél hozzá mica port és keverd össze a kívánt sűrűség eléréséig. Vedd figyelembe, hogy a mica portól megválthozhat a színe. 

 

Kép transzferáláshoz: kenjük be vékony réteggel a képet. Süsd az instrukciók szerint. Miután kivettük a sütőből, áztassuk 5 percig vízben, aztán finoma dörzsöljük le a papírt az ujjunkkal. 

Sculpey teljesen áttetsző folyékony gyurmája lakk és üveklakk helyettesítésére alkalmas. A színes gyurmákkal különféle effecthatások érhetők el, például a pirossal élethő vércseppek reprodukálhatók. Ezek főleg Halloween-kor népszerűek:) A fehérrel sütikre, tortákra mázat, téli dekorációnál havat varázsolhatsz. A fehér liquid tetszés szerint színezhető alkoholos tintával, gyurmával vagy pasztell krétával.

 

Összegezve a liquidek nagyon praktikus készítmények, ha teheted szerezz be belőle, nem fogod megbánni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük